Nieuwsbrief

Nieuwsbrief najaar 2019

Marike van Eijs
Voorzitter NGNL
T: 06-30355508
E: info@natuurlijkgezondnoordlimburg.nl

Thema najaar 2019

Herfst

Dit themanummer staat in het teken van de Herfst. Loslaten wat niet meer nodig is en vasthouden en verinnerlijken wat behouden mag blijven.

Persoonlijk vind ik dit een heerlijk jaargetijde. Ik hou van de kleuren die in de natuur ontstaan. Oranje, gele, bruine, roodpaarse bladeren als een kadootje van de natuur dwarrelend in de lucht, prachtig! Ik hou van de wind, de regen en de geuren die daarbij vrijkomen. Ik kijk graag naar de eekhoorntjes die druk nootjes aan het verzamelen zijn om een ​​voorraadje aan te leggen voor de winter.

We maken allemaal de balans op. Wat laten we los en wat nemen we mee naar volgend jaar. We blikken terug op het Natuurlijk Gezond Festival. Het gevoel van verbinding en een fijne energie waren voor zowel de deelnemers als de bezoekers heel sterk voelbaar.

Binnen het bestuur maken we samen en ieder voor zich ook de balans op en daar hoort ook weer loslaten bij. De website was een harde dobber, maar werkt nu.

In deze nieuwsbrief gaan we dieper op deze zaken in lees je het leuke blog van Lieke over bananenbrood.

Heel veel leesplezier!

Marike, initiatiefnemer NGNL

Festival

De tweede editie van het festival was geweldig! Er waren meer dan 50 kraampjes, waar je informatie kon krijgen, aan workshops kon deelnemen, of waar je kon ervaren wat een behandeling met je doet. Het weer was fantastisch en de positieve, verbindende sfeer was voor iedereen voelbaar. We zijn zo dankbaar!! Lees in de link over de evaluatie en de afterparty van het Festival.

https://www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl/festival/

Stuurgroep

De stuurgroep is een groep actieve leden die de koers uitzetten voor de stichting. In de afgelopen periode heeft Petra Jenniskens te kennen gegeven dat ze uit de trein van de stuurgroep stapt. Zo kan ze zich richten op haar eigen activiteiten, waar ze mooie stappen in aan het zetten is. We zijn heel dankbaar dat Petra met haar eigen inzichten en ideeën mede de koers heeft bepaald.

Ondertussen heeft Henny Jilesen als penningmeester haar draai gevonden en neemt samen met Marike van Eijs en Louise van Luijk deel aan het dagelijks bestuur.

We zijn ook heel dankbaar dat Yvonne van Soest nieuw toetreedt tot de stuurgroep. Yvonne is naast haar werk en praktijk een kei op het gebied van websites en social media en wil graag wat vrije uurtjes besteden aan de website van onze stichting.

Dit zijn onze 9 vrijwilligers van de stuurgroep:

Anita Goumans, Wilmi Thijssen, Nard Keuten, Henny Jilesen, Yvonne van Soest, Janneke Hanssen, Jan van Zuijlen, Louise van Luijk en Marike van Eijs

Jaarlijkse bijeenkomst met thema social media

28 november hebben we onze jaarvergadering voor alle leden bij Zentire, in Meterik. De leden ontvangen hierover nog een uitnodiging. We zullen hierin terugblikken op het afgelopen jaar en vooruit kijken naar het volgend jaar. We gaan wat dieper in op het thema social media. Yvonne van Soest zal met jullie tips & trucs delen.

De agenda voor deze vergadering staat hieronder:

https://www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl/wp-content/uploads/2019/10/AGENDA-JAARLIJKSE-BIJEENKOMST-NGNL-28-nov-2019.pdf

Website

De website is na veel strubbelingen eindelijk zover klaar. De aanmeldingen komen binnen én het is iedereen duidelijk wat er gedaan moet worden in de aanmeld procedure! We zitten overigens op meer dan 80 leden op dit moment! Op naar de 100! Dus ben je natuurlijk therapeut in de regio Noord-Limburg en wil je lid worden, dan kan dat gemakkelijk via de volgende link: https://www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl/zorgaanbieder/aanmeldformulier-professional/

Ook de agenda-items kunnen weer geplaatst worden op de site, ze komen nu in de goede volgorde op de site te staan.

Allemaal doen dus!! Zo kunnen we een mooi overzicht laten zien van welke activiteiten er op het gebied van natuurlijke gezondheid in de regio zijn.

De site is nu zover klaar dat we er reclame voor kunnen maken. Op social media zul je voortaan wekelijks posts voorbij zien komen. Alle disciplines zullen we benoemen. Zodat het allemaal wat meer gaat leven. Volg ons op facebook, instagram en linkedin en blijf zo op de hoogte van actuele zaken.

Kruisbestuiving bij volle maan

Op dinsdag 12 november is de volgende kruisbestuivingsavond voor de leden van de stichting. Dit keer zal het trio van Blij-Buiten de kruisbestuivingsavond verzorgen. We beginnen met soep en een broodje bij GEMBER en gaan daarna een volle-maans-wandeling ervaren, zie voor meer informatie de link:

https://www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl/activiteiten/kruisbestuiving-avond-bij-volle-maan/

Oproep

We willen op deze plek ook graag een paar oproepjes doen:

  • Bij Natuurwijzer is nog één praktijkruimte van 12 m2 te huur. Ideaal voor coaching of advies. De huur is 2000,- per jaar en 200 euro per maand. Het kan ook per dag, dan betaal je 15 euro per dag. Informatie kan via puur@natuurwijzerhorst.nl
  • Berichten op social media graag delen om een groot bereik te krijgen
  • Anita Goumans wil graag haar PR-taken overdragen. Het gaat dan met name over de berichtgeving via de kranten, weekbladen en lokale omroep. Voor meer info neem contact op met info@natuurlijkgezondnoordlimburg.nl
  • Lezingen of workshops zijn mogelijk bij Gember. De kosten voor de ruimte en koffie en thee zijn 5,- pp met een max van 50,- voor NGNL leden. Meer info via puur@natuurwijzerhorst.nl
  • Ophangen visitekaartjes en folders in de winkel. Graag aanvullen of ophangen, zodat wij ze (weer) kunnen uitdelen.

Blog

Lieke Mooren heeft een leuk blog geschreven over het bakken van bananenbrood https://www.natuurwijzerhorst.nl/blog/blog-lieke-bananenbrood

Meld je aan voor Nieuwsbrief najaar 2019

Inloggen

Registreren

Zoeken