Evenementenkalender

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stoppen met roken op Sardinië

27 februari 2022 - 5 maart 2022

Unieke start van een rookvrij leven

ROOKVRIJ EN FITTER OP EEN SARDINIËWEEK BOORDEVOL NUTTIGE ´AFLEIDING´

Ja, het heeft wat speels: meteen na aankomst in Sardinië naar een berg, waar je tegenop ziet, naar een vulkaan, die heel mooi ook gestopt is met roken, in een gebied dat een van de Groene Gezonde Longen van Sardinië is, en dan in een zorgzaam huiselijk pittoresk dorpje vol stoppen-met-roken-inspiratie… Op een eiland, dat elke mens goede moed kan geven om welbewust gezondere keuzes te blijven maken.

‘Ik zou bijna weer gaan roken om mee te gaan!’
Ja, Rookvrij en Fitter-coaches Ine Jacobs en Sam Pitzalis, pakken het maar meteen bijzonder aan. De ‘Nederlandse’ cursus wordt verspreid over deze Sardinië-week gegeven, waarbij deelnemers door de dagen heen inspiratie blíjven krijgen: van inspirerende bezoekjes tot wandelingen, en van (niet!-)toevallige dingen op het pad tot… elkaar. En dat dan ver weg van huis, waar verstoppen niet makkelijk is. Let wel, het is er zo mooi, dat je je er graag zou willen verstoppen. Sterker nog, een niet-roker reageerde spontaan al zo: ‘Ik zou bijna weer gaan roken om mee te mogen gaan.’ Ine en Sam stellen de reis ook open stellen voor niet-rokende mensen die in de medische sector werken.

Bijzondere timing en charme
Editie 1 gaat plaatsvinden in de voorjaarsvakantie, eind februari 2021. Dat is wanneer nieuwjaarsvoornemens vaak al in rook zijn opgegaan, en wanneer de Noord-Europese winter nou wel lang genoeg heeft geduurd. Tijd voor hart en ziel verwarmende input. Toevallig is het Sardische dorp Santu Lussurgiu – met in het historische centrum Sams 14e-eeuwse Sardinia Retreat Base – die dagen ook nog eens het toneel van een befaamd dorpspaardencarnaval. In een prachtig pittoresk decor, heel puur en authentiek en smaakvol. Levensgenietend vol inspiratie die ook best ‘avontuurlijk’ kan zijn: veel Italianen roken nog wél, namelijk. Maar moed wordt beloond.

Aanstekelijke inspiratie
Met de Rookvrij en Fitter-sessies in de achterzak gaat het op zo’n week extra speciaal voelen, moedig avontuurlijk én levenswijs uit je comfort zone stappend. Met vele streepjes vóór weer thuiskomend, vergeleken met voor vertrek. Good mood en goede moed, ook wat betreft het ‘levend’ houden van dingen die ertoe doen wat betreft gezondheid en sprankeling en energie, zowel direct als op de lange termijn. Sardinië is een van de vijf Blue Zones op aarde, met aanstekelijk simpele inspiratie rondom ‘meer levensjaren in gezóndheid’. Precies ook dat wat stoppen met roken oplevert. Daar dus een goed gevoel bij krijgen, hebben, houden? Het kan.

Cravingmomenten maar mooi doorkomen
Van het pakket Rookvrij en Fitter vinden de intake en nagesprek in Nederland plaats, de rest vindt plaats op Sardinië. Het cursusgeld valt buiten de pakketprijs die je ziet op Sams site, als officieel tour operator die tot nu toe al 21 gezondheid-bevorderende events aanbood op zijn inspirerende eiland van herkomst, Sardinië. Speels-wijs, opluchtend, gezond-leven-verlengend. Nogal een plek én week om cravingmomenten door te komen! Het kan.

Alle details hier: IN 1 WEEK DE 6-WEEKSE CURSUS ROOKVRIJ EN FITTER, OP EEN SARDINIËWEEK VOL GEZONDE AFLEIDING – KEEP ALIVE TOURS. Daarna vragen: info@keepalivetours.com (Sam) en info@running-company.nl (Ine)

 

Gegevens

Begin:
27 februari 2022
Einde:
5 maart 2022

Locatie

Sardinie
Santu Lussurgiu, Italië
Telefoon:
0638925468
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Begin:
27 februari 2022
Einde:
5 maart 2022

Locatie

Sardinie
Santu Lussurgiu, Italië
Telefoon:
0638925468
Bekijk de site van Locatie