Natuurgeneeskunde

De behandeling richt zich niet op de ziekte of het zieke orgaan, maar op de onderliggende oorzaak, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen. Het zelf genezend vermogen wordt centraal gesteld en ziekte wordt gezien als een gevolg van het ophopen van fysiek, mentaal en emotionele afvalstoffen.


Praktijk Balanced-Health
Balance Health/Jeroen Kappele

Praktijk voor Natuurgerichte Geneeswijzen Margarerte Wüster
Een kans om te helen zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Behandelingsmogelijkheden: Angst- en Paniek Stoornis, Burn out, Stress en Spanningsklachten. Slaapstoornis, Verliesverwerking, Relatieproble-men, Faalangst, Alcoholverslaving, Eetstoornis Anorexia en Boulimia, Trauma, Vermoeidheid etc. Inzicht geven in de oorzaak van jouw klachten, coaching en ondersteuning met VortexHealing en I.M.H.E. vormen mijn begeleiding.

De blauwe vlinder
Nieuwetijdstherapie, middels creatieve coaching kom jij weer in je kracht. Ik ondersteun je met bloesemremedie en kristallen.

Cruyd&
 • Gea Daniels
 • Kerkstraat 23A
 • T: 0634049585
 • E: gea@cruyden.nl
Indien je natuurgeneeskundige ondersteuning zou willen, dan kun je bij Cruyd & terecht. Cruyd& is een natuurgeneeskundige praktijk voor mens en dier. Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam van verschillende therapieën en helpt en ondersteunt het zelf genezend vermogen van het lichaam en kan bij uiteenlopende problemen worden ingezet. Ik kijk niet alleen naar de klacht (symptoombestrijding), maar breng de hele mens of het hele dier in kaart waardoor de onderliggende oorzaak vaak zichtbaar wordt. Daar waar nodig ondersteun ik mens en dier met bloesemremedies, celzouten, kruiden of etherische oliën.

Praktijk de Wilg voor Totaalbalans
 • Ingrid Bongarts
 • Vortum-Mullem
 • T: 0613896759
 • E: ingrid@totaalbalansdewilg.nl
ingrid@totaalbalansdewilg.nl Ingrid Bongarts, st. Cornelisstraat 23, 5827 AJ Vortum-Mullem, 06-13896759, Natuurgeneeskunde

Praktijk Natuurgeneeskunde Petra van Dongen
Ik ben Petra van Dongen, Natuurgeneeskundig therapeut, al 45 jaar werk ik in de gezondheidszorg, waarvan 25 jaar in de reguliere zorg en 20 jaar in de complementaire zorg. Mijn vakrichting is Professionele Kinesiologie, Neuro-energetische Kinesiologie, Bowen techniek, Orthomoleculair en voedingsadviezen. In leeftijden van 0 tot 100. Op mijn site kunt u meer vinden over deze technieken en welk soort klachten. Stress leidt tot klachten, stressreducering is dan ook verweven in al mijn technieken. Ik werk met voeding/ supplementen, emotionele vlak, fysieke vlak en Electro-magnetische vlak (acupressuur). Heel belangrijk vind ik een goede samenwerking reguliere- en complementaire zorg, ik ben van mening dat een goede samenwerking op alle vlakke: de zorg verbreed, levensomstandigheid verbeterd en de zorg goedkoper maakt. En wie wil dat niet? Praktijk Natuurgeneeskunde Petra van Dongen Grubbenvorst E: petravdongen@hotmail.com W: https://petravdongen.nl T: 0628613002

Sylvia Peters Rit Praktijk Natuurgeneeswijzen en Bewustwording
Natuurgeneeskunde maakt gebruik van natuurlijke methodes en middelen met als doel het zelfbeschermende en zelfgenezende proces te stimuleren. Door de individuële aanpak krijgt men inzicht in het ontstaan van de klachten en leert men de eigen gezondheid op lange termijn zelf te optimaliseren.

Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Mijn specialisaties zijn de behandeling van schouder/nek klachten, spijsverteringsproblemen, allergieën, spier-, vermoeidheid- en overgangsklachten. Ik maak gebruik van diverse technieken zoals iriscopie, atlastherapie, energetische (orgon) therapie, massage en voetreflexologie. Aangesloten bij de LVNG (10508) en RBCZ (309080R). Vergoeding behandeling hierdoor mogelijk.

Powerful Stones - Yvonne van Soest
De E.E.N.® therapie is energetisch van aard en werkt vanuit het meridiaansysteem om blokkades op energetisch/emotioneel/fysiek niveau in het energiesysteem en lichaam op te sporen en de energie te herstellen. De behandeling is een oorzaak gerichte therapie. Er wordt een holistische diagnose gesteld via een uitgebreide anamnese, polsdiagnostiek en psychonomie. *Bloesemremedies *E.E.N. energetica *Ankh therapie *Guasha therapie *Aurabehandeling *Chakrabehandeling *Massage *Sanoconcept *polsdiagnostiek *Demagnetiseren *Celzouten *Balanceren van de chakra’s *Geopatischebelasting *klankschalen *edelsteentherapie

Praktijk voor natuurgeneeskunde 
 • Rosalie Thijssen
 • Overloon
 • T: 628330440
 • E: rosaliethijssen@gmail.com
Zelf de regie in handen houden, daar ondersteun ik u graag bij. Uw hulpvraag staat voorop, geen quick fix maar samen aan de slag om uw gezondheid te verbeteren. Hiervoor kunnen we voeding, massage, fytotherapie, bloesemremedies en goede leefgewoonten inzetten.


Inloggen

Registreren

Zoeken