Natuurgeneeskunde

De behandeling richt zich niet op de ziekte of het zieke orgaan, maar op de onderliggende oorzaak, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen. Het zelf genezend vermogen wordt centraal gesteld en ziekte wordt gezien als een gevolg van het ophopen van fysiek, mentaal en emotionele afvalstoffen.


Praktijk Natuurgeneeskunde Petra van Dongen
Ik ben Petra van Dongen, Natuurgeneeskundig therapeut, al 45 jaar werk ik in de gezondheidszorg, waarvan 25 jaar in de reguliere zorg en 20 jaar in de complementaire zorg. Mijn vakrichting is Professionele Kinesiologie, Neuro-energetische Kinesiologie, Bowen techniek, Orthomoleculair en voedingsadviezen. In leeftijden van 0 tot 100. Op mijn site kunt u meer vinden over deze technieken en welk soort klachten. Stress leidt tot klachten, stressreducering is dan ook verweven in al mijn technieken. Ik werk met voeding/ supplementen, emotionele vlak, fysieke vlak en Electro-magnetische vlak (acupressuur). Heel belangrijk vind ik een goede samenwerking reguliere- en complementaire zorg, ik ben van mening dat een goede samenwerking op alle vlakke: de zorg verbreed, levensomstandigheid verbeterd en de zorg goedkoper maakt. En wie wil dat niet? Praktijk Natuurgeneeskunde Petra van Dongen Grubbenvorst E: petravdongen@hotmail.com W: https://petravdongen.nl T: 0628613002

Sylvia Peters Rit Praktijk Natuurgeneeswijzen en Bewustwording
Natuurgeneeskunde maakt gebruik van natuurlijke methodes en middelen met als doel het zelfbeschermende en zelfgenezende proces te stimuleren. Door de individuële aanpak krijgt men inzicht in het ontstaan van de klachten en leert men de eigen gezondheid op lange termijn zelf te optimaliseren.

Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Mijn specialisaties zijn de behandeling van schouder/nek klachten, spijsverteringsproblemen, allergieën, spier-, vermoeidheid- en overgangsklachten. Ik maak gebruik van diverse technieken zoals iriscopie, atlastherapie, energetische (orgon) therapie, massage en voetreflexologie. Aangesloten bij de LVNG (10508) en RBCZ (309080R). Vergoeding behandeling hierdoor mogelijk.

Praktijk voor natuurgeneeskunde 
  • Rosalie Thijssen
  • Overloon
  • T: 628330440
  • E: rosaliethijssen@gmail.com
Zelf de regie in handen houden, daar ondersteun ik u graag bij. Uw hulpvraag staat voorop, geen quick fix maar samen aan de slag om uw gezondheid te verbeteren. Hiervoor kunnen we voeding, massage, fytotherapie, bloesemremedies en goede leefgewoonten inzetten.

Voetreflex Carla
Bij voetreflextherapie is er persoonlijke aandacht en warme betrokkenheid voor jou en jouw voeten. Er is zorg voor lichaam en geest.
Bovendien vind je de weg naar je balans. Verder heb je een moment voor jezelf. Graag laat ik jou ervaren wat voetreflextherapie voor je gezondheid en welbevinden kan betekenen.
Vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk. 

Puur Natuur Kracht
  • Carolien van Bergen
  • Horst
  • T: 620235099
  • E: puurnatuurkracht@gmail.com
Puur Natuur Kracht staat voor pure, handgemaakte kruidenproducten: van smeerwortelzalf (kneuzingen) en melissebalsem (koortslip) tot ontspannende olie en rustgevende thee. Daarnaast verzorgt Puur Natuur Kracht workshops en kunt u terecht voor een kruidenstempelmassage, een massage die reinigt, klachten aanpakt en sowieso totale ontspanning brengt. Interesse? Informatie? Bel of mail gerust! 

VitametikpraktijkPetra
Vitametik is een manuele methodebij stress,gespannen spieren en pijn.Vitametik bevordert het herstel en activeert de zelfgenererende krachten.Ik ben aangesloten bij het Beroepsverband voor Vitametik in Duitsland met Liz.- Nr. 2025430 

Praktijk voor Voetreflexologie
Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit en kan helpen bij onrust, stress, slapeloosheid, vermoeidheid, spijsvertering, ademhaling en hormonen. Het kan ook een goede ondersteuning bieden bij kanker; uit onderzoek blijkt dat voetreflexologie de dagelijkse taken (aankleden, traplopen) gemakkelijker maken. Aangesloten bij de FAGT en RBCZ. Vergoeding mogelijk via de zorgverzekeraars.

Mandala Voetreflex
Door massage van onderbenen en voeten kunnen klachten zoals darm-, rugklachten, hoofdpijn, onrust, slapeloosheid, enz. verminderen. Ook ondersteunende behandeling voor mensen met kanker bij of na de chemo, operatie en / of bestraling. Voetreflex is ook mogelijk bij baby's en kinderen, en bij zwangere vrouwen. Goede resultaten bij draaien van stuitligging. Vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk.

Voetreflexpraktijk Sandra Poels
Samen kijken we naar je klachten, lifestyle, patronen, voeding. Je wordt uitgenodigd om dichter bij jezelf te komen en spanningen los te laten. Daarbij maak ik gebruik voetreflextherapie en massage. Je immuunsysteem versterkt en je hormoonbalans verbetert. Bij veranderingsprocessen.
Lid van Beroepsvereniging VBAG en de RBCZ. Vergoeding via aanvullende verzekering mogelijk. 

Praktijk Keuten
PraktijkKeuten: Gespecialiseerd in energie herstellende behandelingen. opzoeken van energie verstoringen. opruimen van deze verstoringen. energie opvijzelen naar zeer hoge waardens die een must zijn bij kanker patiënten. vermoeidheid verdwijnt. dagelijks ritme oppakken      

AYNI Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Ik werk holistisch door middel van kleuren(meridiaan)therapie; dit betekent dat ik de klachten bekijk vanuit de gehele mens. Je lichaam, de werking van je lichaam en je emoties, maken samen dat je wel of niet lekker in je vel zit. Middels rugdiagnostiek wordt duidelijk waar de energiestroom in je lichaam geblokkeerd is. De blokkades kunnen worden opgelost door; met kleur op het lichaam te werken, de voeding te testen en lichaamsgerichte massage, waardoor de energie weer gaat stromen en het zelfgenezendvermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Daarnaast kunnen emotionele blokkades opgelost worden door systemisch naar situaties te kijken middels een opstelling. De behandeling is pijnloos en ook geschikt voor kinderen. Samen met jou wil ik graag kijken waarmee ik je kan helpen.  Groetjes Henny Jilesen, R.B.C.Z. geregistreerd Natuurgeneeskundig Therapeut.

Praktijk Janneke Hanssen
Jouw weg naar Bloei.........
Eclectisch Energetische Natuurgeneeskunde - Bewustwording en persoonlijke groei - 
Holtische visie
Achterhalen van Fysiek en lichamelijke klachten, burn-out, stress, slapeloosheid, voedingsintoleranties, hooggevoeligheid, coaching. Ik draai de vraag meestal om, vertel mij waar je last van hebt en dan gaan we samen op zoek naar de oorzaak en de oplossing van de klacht. In balans komen met je lichaam, geest en ziel. Ik ben aspirant-lid van de branchevereniging Vbag.

Ommeslag, worden wie je bent
Werken vanuit je eigen kracht en je zelfhelend vermogen. Persoonlijke begeleiding, Reflexologie en Creativiteit voor bewustwording en ruimte om je passie te volgen. Zowel fysiek (voetreflexologie), mentaal (coaching en zelfhelingsmethoden) als Creativiteit met beeldhouwen, kunnen een onderdeel zijn van de behandeling. U heeft zelf grote invloed in oplossingen voor vitaliteit & gezondheid. 

Marenergie Natuurgeneeskunde
Natuurgeneeskundig en Energetisch therapeut, ook Asyra-bio-energetisch testen en behandelen. Specialist voor hoog gevoelige mensen met onbegrepen klachten. Je moet er maar mee leren leven of je behandeling slaat niet aan. Wat houdt je klachten in stand? Je zelfhelend vermogen weer aan het werk voor merkbaar verandering met meer inzicht, betere energie en ontspanning. Terug naar de kern.

Natuurlijke Kijk
Ik geef inspiratiesessies om inzicht te geven in jouw natuur, zodat jij je kunt gezondheid verbeteren. Ik gebruik daarbij het 4 natuur-kwaliteiten-spel en mijn creativiteit en geef je tips over voeding en leefstijl!


Inloggen

Registreren

Zoeken