Ik zoek een zorgaanbieder

Onderstaand vind u een categorie overzicht.
Voor meer informatie m.b.t. Natuurlijk Gezond Noord Limburg en de website kunt u verder lezen op de pagina algemene informatie.

Bewegen
Lessen om je lichaam zelf in actie te brengen onder begeleiding. Denk daarbij aan yoga, do-in, qigong, wandelen, fitness enzovoorts.

Bewegen (8)
Coaching
Is een vorm van begeleiding die erop gericht is mensen te ondersteunen en hun inzicht te geven om zelf hun denkpatronen, klachten en gedrag in positieve zin te veranderen.

Coaching (24)
Creatief
Door het inzetten van creativiteit een veranderingsproces op gang brengen. Je kunt hierbij onder andere denken aan muziek, schilderen, boetseren en beeldhouwen.

Creatief (2)
Dieren
Natuurlijke ondersteuning bij het herstel van het natuurlijk evenwicht bij dieren.

Dieren (3)
Energetisch werk
Alles bestaat uit energie; mens, dier en plant. Er wordt met deze energie contact gemaakt en er wordt op deze manier een beroep gedaan op het zelf genezend vermogen om jezelf weer te helen en je balans te herstellen.

Energetisch werk (14)
Kinderen / Jongeren
Zorg, coaching speciaal gericht op kinderen / jongeren onder de 18 jaar.

Kinderen / Jongeren (10)
Klassieke Homeopathie
Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het natuurlijke herstelvermogen van het lichaam stimuleert. De homeopaat gebruikt hiervoor een homeopathisch middel dat niet alleen gekozen is op de klacht of ziekte maar dat ook passend is bij de persoon. Klassieke homeopathie kan zowel bij lichamelijke als mentaal-emotionele klachten worden toegepast.

Klassieke Homeopathie (4)
Lichaamsgericht en massage
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aan de hand van oefeningen leer je luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft en brengt meer balans in je denken, doen en voelen.

Lichaamsgericht en massage (11)
Meditatie / Mindfulness
Leert je om bewust te worden van de patronen van denken en doen die stress veroorzaken. Mindful leven betekent met volledige aandacht leven en met volledige aandacht in het moment aanwezig zijn.

Meditatie / Mindfulness (4)
Natuurgeneeskunde
De behandeling richt zich niet op de ziekte of het zieke orgaan, maar op de onderliggende oorzaak, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen. Het zelf genezend vermogen wordt centraal gesteld en ziekte wordt gezien als een gevolg van het ophopen van fysiek, mentaal en emotionele afvalstoffen.

Natuurgeneeskunde (22)
Oosterse geneeswijzen
Is er op gericht om de levensenergie weer vrij door het lichaam te laten stromen. Blokkades in het lichaam op te lossen door onder andere acupunctuur, qigong en het gebruik van verschillende kruiden.

Oosterse geneeswijzen (6)
Opleidingen
Verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van zelf ontwikkeling en natuurlijke gezondheid.

Opleidingen (1)
Overig
Alle natuurlijke ondersteuning die niet onder de bovenstaande categorieën valt.

Overig (5)
Regressietherapie
Met regressietherapie ga je door middel van een zeer gerichte concentratie terug naar (onbewuste) onverwerkte ervaringen in je verleden. Het doel is dat je deze op emotioneel, mentaal en lichamelijk niveau verwerkt. Hierdoor ontstaat begrip en inzicht, en het resultaat is dat je klacht of probleem vermindert of verdwijnt.

Regressietherapie (3)
Stervensbegeleiding en rouwverwerking
Het begeleiden en ondersteuning bieden aan mensen die weten dat ze niet meer lang te leven hebben. Rouwverwerking richt zich op de ondersteuning na een ingrijpende verdrietige ervaring om weer een balans te vinden.

Stervensbegeleiding en rouwverwerking (1)
Systemisch werk
Iedereen wordt beïnvloed door systemen waarvan hij deel uitmaakt, bijvoorbeeld je eigen familie of een organisatie waarin je werkt. Waar zitten belemmeringen en hoe kun je groeien? Je krijgt inzicht in je eigen plek en je verhouding met de anderen in dat systeem.

Systemisch werk (6)
Vitaliteitscentra
Centra waarbij diverse disciplines van natuurlijke gezondheid worden aangeboden.

Vitaliteitscentra (1)
Voeding
Gericht op advies en winkels in de natuurlijk voeding en natuurlijke producten. Voeding is een heel persoonlijk deel van de mens. Om dit te veranderen is vaak inzicht en begeleiding nodig in wat past bij jou persoonlijk.

Voeding (8)
Winkels / Verkoop
Gericht op advies en winkels in de natuurlijk voeding en natuurlijke producten. Voeding is een heel persoonlijk deel van de mens. Om dit te veranderen is vaak inzicht en begeleiding nodig in wat past bij jou persoonlijk.

Winkels / Verkoop (4)
Zwangerschap en geboorte
Begeleiden en ondersteuning bieden aan mensen voor, tijdens en na de zwangerschap, zowel fysiek als mentaal.

Zwangerschap en geboorte (3)

Inloggen

Registreren

Zoeken