Blog - laatste nieuws

Houd jij de situatie nog vol. Of zet je standvastig door zoals je geleerd hebt van thuis uit?

Hoe gaat het met je?

Hou je het nog vol zo samen?

Relaties kunnen stress, verdriet, angst en andere emoties creëren.
Het is belangrijk dat je eerlijk bent over je gevoelens.
Mocht je nog kunnen voelen met je lijf.  
Over de belangrijkste relaties in je leven. Dit heeft niet alleen betrekking op romantische relaties, maar ook op collega s familielid of een vriend die heel belangrijk is in je leven.
Ga eens op onderzoek  uit over relatie en die onnodige stress veroorzaakt.
Is dit leven een bron van negativisme.

Het gaat niet over de schuldvraag je mag gewoon kijken welke invloed de verschillende relaties op je emoties hebben.
Zijn er spanningen zijn in een relatie, probeer dan een gezond gesprek aan te gaan met deze persoon. Neem de verantwoordelijkheid voor jouw rol in deze situatie, maar wees duidelijk over wat jij graag wilt. Onderzoek wat jouw relatie is met de mensen die je ontmoet.  
Gezonde relaties geven je een beter gevoel.
Er is een ontspannen en eerlijke communicatie, beide partijen voelen zich gesterkt en je voelt je echt beter nu je deze persoon kent. Er is een situatie die je meteen moet afhandelen. Je verdient een liefdevolle relatie en iemand die je steunt de beste relatie is een oprechte relatie en op den duur voor jou veel beter.

Zit jij in een slechte relatie of waar de communicatie niet goed verloopt denk je echt dat het na de lock down beter wordt? Of was het voor de corona tijd al zo. Ben jij je bewust van dit gedrag.

Wil je dit nog langer volhouden of wil je andere keuzes gaan maken.  Wil je niet falen voor anderen omdat je het zo goed hebt zoals anderen zeggen. Je hebt een huis je hebt eten je ik ging op vakantie. Buiten buitenshuis lijkt het geweldig voor anderen. Thuis leef je in angst wat er gezegd wordt of kan worden  met of zonder kinderen. Je voelt je minderwaardig, dan is je partner lief en zorgzaam en dan is hij boos,  haalt je naar beneden. Je voelt je schuldig na de zoveelste ruzie. Na de ruzie wordt je genegeerd en ga jij weer heel hard werken aan jezelf.  Je geeft hem alle aandacht, de kinderen komen op de tweede plek en daarna jij. Hulp vraag je niet, je schaamt je. De partner of familie leden zeggen, je hebt geen coach of psycholoog nodig je bent toch niet gek.

Hou jij het nog vol en wil je alles met alles je relatie voortzetten. Vraag hulp. Je bent niet de enige met deze problemen. Je hebt een keuze.
Ben je al uit deze relatie gestapt, maar loopt je nog tegen hoe geef ik grenzen aan, hoe leer je voelen. 

Of heb je hulp nodig bij praktische zaken zoals financieel, oppas, jeugdzorg, ondertoezichtstelling, samne kunnen we sparren. Zodat jij de rugzak even af kunt doen.

 

Lonny van Oeffelt
Coach, counselor  ervaringsdeskundige in verslaving en partner geweld.
0640081505