Gecombineerde leefstijlinterventie CooL

Gecombineerde leefstijlinterventie CooL

Wat is CooL?

CooL staat voor Coaching Op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijlinterventie programma voor volwassenen met overgewicht (en aanvullende risicofactoren*) of ernstig overgewicht. Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur). 

Doel?

Een vitaler, gezonder, gelukkiger en meer ontspannen leven met een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. 

Aanmelden?

Denk je dat je in aanmerking komt voor deelname? neem dan contact op met je huisarts of praktijkondersteuner, zij kunnen de doorverwijzing voor je regelen. Het wordt volledig vanuit de basisverzekering vergoed. 

* Verhoogd risico op (sterfte aan) overlijden hart- en vaatziekten (>5%), gestoorde glucose nuchter, hart- en vaatziekten, Diabetes mellitus type 2, slaapapneu en/of atrose. 

Bij deelname aan CooL stel je samen met mij persoonlijke doelen. Hier ga je, in je eigen tempo en op je eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. Je hebt zelf de regie. De vragen die daarbij aan bod komen zijn:

  • Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
  • Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?
  • Wat wil je daarmee bereiken?

Zo werk je stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij je past. Ik zal je als leefstijlcoach hierbij motiveren en ondersteunen. Omdat voor een gezondere leefstijl bewegen ook belangrijk is, werk ik samen met de sportconsulent van de Gemeente. 

Ik breng mensen letterlijk en figuurlijk in beweging met als doel het realiseren van een duurzame gedragsverandering. 

Wil jij ook een vitaler, gezonder, gelukkiger, energieker en meer ontspannen leven? Kom in beweging, zet de eerste stap en ga naar je huisarts of praktijkondersteuner voor een doorverwijzing voor het CooL programma. 

Voor meer informatie kun je contact met mij, je huisarts of praktijkondersteuner opnemen.