‘Leefstijlcoaching’ een mooie term, maar wat houdt het eigenlijk in?

‘Leefstijlcoaching’ een mooie term, maar wat houdt het eigenlijk in?

Er is tegenwoordig erg veel van alles. Veel prikkels, verwachtingen, eten, informatie en dingen om te kopen bijvoorbeeld. Daar is de mens niet voor gemaakt, voor zo’n overvloed. Veel mensen worden daarom moe, gestrest en/of te zwaar.

Ik als leefstijlcoach help je om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en leer je hoe je grip kan krijgen op je dag en gewoontes. Zo werken we samen toe naar jouw eigen doel. Je zou een leefstijlcoach kunnen omschrijven als gids in een drukke wereld. Waarbij je zelf de bestemming mag kiezen.

Kenmerken van leefstijlcoaching:

  • Ik behandel geen ziektes of problemen, maar werk met je naar jouw doel. Bijvoorbeeld op het gebied van energie hebben of rust voelen.
  • Ik zoek met jou naar dagelijkse leefgewoontes die jou helpen om dat doel te bereiken. Bijvoorbeeld op het gebied van dagindeling, omgaan met stressprikkels, voeding, slaap of bewegen.
  • Ik zorg dat je die gezonde gewoontes traint en zelf begrijpt hoe het bij jou werkt, zodat je steeds meer grip krijgt op het toewerken naar je doel.

Het draait allemaal om goede keuzes maken. Keuzes die je helpen en die bij je passen. Ik zorg samen met jou dat je je plan in goede stappen verdeelt, zodat je voortgang hebt. Ook zorgen we samen dat er afstemming is met eventuele andere trajecten en adviezen die belangrijk zijn. Van een arts of een therapeut, of gewoon dat zelfhulpboek dat je aanspreekt en waar je dingen uit probeert toe te passen.

Dit alles zorgt ervoor dat je vertrouwen en motivatie opbouwt en je blijft ontwikkelen. Je zal merken dat je algauw plezier krijgt in het verbeteren van je dagelijks leven (en dan ook nog beloond wordt door de resultaten die dat oplevert).

Integrale aanpak

De begeleiding die ik geef gaat uit van de volgende pijlers:

  • Fysiek: goed voor je lichaam zorgen is de basis voor een goede gezondheid.
  • Sociaal-emotioneel: effectief met je emoties omgaan bevordert je vitaliteit.
  • Mentaal: sommige overtuigingen brengen je verder, anderen belemmeren je juist.
  • Zingeving: waarden en drijfveren voor hoe je in het leven staat.
  • Pro-activiteit: verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven, jezelf doelen stellen waar je warm voor loopt en hiervoor prioriteiten stellen, zodat je deze doelen ook daadwerkelijk bereikt.

Leefstijlcoaching gaat uit van het zetten van kleine stappen die je je leven lang kunt volhouden!