Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd…

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd…

De meesten van ons kennen dit gezegde wel. En het klopt ook! Wanneer we eens flink opgeruimd hebben houden we hier vaak een goed gevoel aan over. We zijn blij met het resultaat en er is meer ruimte ontstaan, letterlijk en figuurlijk. We ervaren rust…

Het lukt door omstandigheden niet altijd om de spullen in huis op te ruimen. Voordat je het weet heb je heel veel spullen, dit maakt dat je drukte ervaart in zowel je huis als je hoofd. Dingen terugvinden is een opgave en concentreren wordt ook steeds lastiger. Vol enthousiasme maak je een begin, maar snel zie je door de bomen het bos niet meer.

Een Professional Organizer, ook wel opruimcoach genoemd, kan uitkomst bieden. Samen bespreek je waar je last van hebt, wat je graag wil aanpakken in je huis of op je werkplek. De opruimcoach maakt een plan van aanpak.

Tijdens de werkafspraak ga je samen aan de slag “hands-on”. De opruimcoach stelt jou de goede vragen, begeleid je met het proces van opruimen en ordenen.

Jij bent en blijft baas over je eigen spullen. Je maakt zelf de keuzes over wat je wilt bewaren en wat weg kan.

Duurzaamheid is hierin belangrijk, misschien zijn er wel spullen voor de verkoop, kringloop of de kledingbank.

Stap voor stap ervaar je door deze begeleiding de manier die bij jou past als het gaat om het opruimproces. Na een eerste afspraak heb je al handvaten gekregen om ook zelf in huis opruimklusjes aan te pakken. 

Ondersteuning nodig bij het ontspullen?. Wil je graag meer orde en structuur thuis op of je werk? Bekijk dan eens een filmpje op YouTube van Marie Kondo voor tips of neem contact op met een Professional Organizer bij jou in de buurt.

Imke Hendrikx, Professional Organizer & Budgetcoach bij De Opruimjuf

Voorzitter van Natuurlijk Gezond Noord Limburg