In het ritme van de seizoenen

In het ritme van de seizoenen

Cycli
Een mensenleven beweegt in cycli van opstarten, verfijnen, transformeren en rijpen, net als het ritme van de seizoenen in de natuur. We zijn continue in beweging en dat kan wel eens schuren omdat we ook graag vasthouden aan wat goed is en fijn voelt.

Tussenfase
Maar er zijn ook fases waarbij je voelt, het oude past niet meer bij mij, dat ben ik ontgroeid.
Hoe spannend is het dan om het oude los te laten en te bewegen naar iets anders, iets nieuws.
Die tussenfase waarin je het gevoel hebt dat je in niemandsland verkeert, stil moet staan omdat je de keuze hebt gemaakt het oude los te laten en nog geen zicht hebt op het nieuwe kan erg spannend zijn.

Een nieuwe jas
Dat is een fase van vertragen en verstillen, helemaal in het moment zijn en er op vertrouwen dat er iets op je pad komt wat je beter past, als een nieuwe jas.

Emoties tonen
Ook alle emoties die hierbij gevoeld worden mag je tonen. Huilen is geen teken van zwakte, maar al vanaf je geboorte het teken dat je leeft. Tranen zuiveren de zwaarte in je hart en dat lucht op en die dikke rode ogen horen er dan voor eventjes ook bij.

Vertrouwen en veerkracht
Als jij ruimte durft te maken voor verandering, verandert alles met je mee.
Natuurcoaching is een fijne manier om helderheid te krijgen in waar je naar toe wilt bewegen, het oude los te laten en vol vertrouwen en veerkracht het nieuwe tegemoet te zien.